Mézeskalácsból reggeli? Igen! Mutatjuk, hogyan lesz igazán ünnepélyes egy hétköznapi napindító - videó

mézeskalács zabkása
Vágólapra másolva!
A zabkása az egyik legjobban variálható reggeli alapanyag, hiszen készülhet natúr verzióban, de szó szerint bármi jól áll a zabkásának, így karácsony közeledtével adja magát, hogy a közelgő ünnepekre hangoljuk a reggeliket is.
Vágólapra másolva!

A zabkása (és az alapját adó zabpehely) lassan felszívódó szénhidrát, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre teltségérzetet szolgáltat. Nem mellesleg kitűnő a tápértéke, és jót tesz az emésztőrendszernek, kiváltképp a bélflórának, így érdemes tehát rendszeresen fogyasztani zabkását.

Cikkünkben az overnight oats-ot, azaz egyéjszakás zabkását vesszük alapul, ezt ugyanis nem kell főzni, elég csak előző este összekeverni a hozzávalókat, betenni a hűtőbe és másnap reggel frissen kivéve már fogyaszthatjuk is!

A mézeskalácsos zabkását készíthetjük tejjel vagy növényi alternatívával, kerül bele joghurt és chia mag is, mely szintén remek hatással van az emésztésre.

Mézeskalácsból reggeli? Igen! Forrás: Shutterstock

Mézeskalácsos zabkása

  1. Egy műanyag dobozkában vagy ételhordó edényben keverjünk össze 10 dkg zabpelyhet, öntsük fel 2 dl tejjel vagy növényi alternatívával, adjunk hozzá egy evőkanál görögjoghurtot, egy teáskanál chia magot, egy teáskanál mézet vagy juharszirupot, pár csepp vaníliakivonatot és mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt akár mi is elkészíthetjük: egy kávéskanál fahéj, őrölt gyömbér és őrölt szegfűszeg felhasználásával.
  2. Az egészet jól keverjük össze és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap tejszínhabbal, gyümölcsökkel, sőt akár morzsára tört mézeskaláccsal is díszíthetjük.

    Forrás: Mindmegette