Mutatunk egy egyszerű módszert, amivel percek alatt megfőzhetjük a tésztát

tészta, főzés, gasztronómia, recept
A tökéletes tésztafőzés receptje
Vágólapra másolva!
Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Most viszont bemutatunk egy egyszerű, de hatékony módszert, amellyel hosszú perceket spórolhatunk meg.
Vágólapra másolva!

A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de meglehetősen időigényes, viszont egészen más a helyzet, ha egy mélyebb serpenyőt választunk fazék helyett.

Íme az előnyök:

  1. Energiatakarékos megoldás
    Ez a technika két okból is előnyösebb: egyrészt ha kevesebb vizet kell melegíteni, gyorsabban éri el a forráspontot, így csökken a főzési idő. Így kevesebb energiát fogyasztunk, amivel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónkat is védjük.
  2. Szószokhoz kiváló
    Másrészt a kevesebb vízben sokkal magasabb a keményítőtartalom, így a tésztafőzővíz tökéletes lesz a különböző szószok elkészítéséhez.

A főzési folyamat nagyon egyszerű: válasszunk egy mélyebb, szélesebb serpenyőt, tegyük bele a tésztát és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje.

A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de meglehetősen időigényes. Forrás: Shutterstock

Forraljuk fel úgy, hogy közben időnként átkeverjük. Ha kész, lecsepegtetjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.

Forrás: Mindmegette