Megtaláltuk a legjobb módszert a padlizsánkrém elkészítéséhez - videó

padlizsánkrém
Vágólapra másolva!
Még tart a szezonja, ezért sokszor jó áron jutunk padlizsánhoz a boltokban. Érdemes ilyenkor sokat venni, mert kitűnő tápanyagforrás, és sokféle felhasználási módjának köszönhetően nem is unalmas zöldség. Egyik kedvencünk, a padlizsánkrém ezzel a trükkel percek alatt elkészül!
Vágólapra másolva!

A padlizsánkrém finom, egészséges alternatívája lehet a bolti szendvicskrémeknek vagy a vajnak. Ráadásul sokrétűbb a felhasználása is, hiszen nemcsak szendvicsbe tehetjük, hanem például sült vagy friss, ropogós zöldségek mellé mártogatósként is megállja a helyét. Elkészíteni sem túl bonyolult, talán a padlizsán sütése és a belső részének kikaparása a legtöbb munkát igénylő folyamat, de most erre is mutatunk egy szuper trükköt!

Padlizsánkrém

Ebben az Instagram-videóban látott technikával szuper és praktikus módon jutunk a padlizsán belsejéhez – egyetlen mozdulattal...

A padlizsánokat nem vágjuk félbe, hanem tisztítás után egészben hagyva tesszük a sütőbe. 30-40 perc után megszurkáljuk, és ha puha, kivesszük a sütőből.

Hagyjuk kicsit hűlni, azután mindegyiknek levágjuk a végét, becsomagoljuk egy darab folpakba, és egy nagyon határozott mozdulattal kipréseljük a héjából a padlizsánhúst (mintha tömlős sajtot nyomnánk ki).

Forrás: Mindmegette