Szokatlan ízvilágú, sós gofrit kínál vendégeinek egy ismert szállodalánc

Vágólapra másolva!
A britek jelentős része kísérletező kedvű, és szívesen próbál ki szokatlan ételpárosításokat. A Hampton by Hilton szálloda étterme direkt nekik kedvez limitált kiadású újításával, egy gofrival, amely tartalmazza az angol reggeli összes elemét, beleértve a paradicsomot, gombát, véreshurkát, babot, és cumberlandi sült kolbászt,. Ezek közül még sok más különleges variáció közül választhatnak, ki-ki a saját ízlése szerint.
Vágólapra másolva!

Az angol reggeli ízvilága gofritésztába csomagolva: ezt nyújtja vendégeinek a Hampton by Hilton szállodalánc étterme, mely 2000 felnőtt ember bevonásával kutatást végzett, melyben reggeli étkezési szokásaikat vizsgálták.

Kiderült, hogy a britek legalább fele szívesen próbál ki újfajta reggeliket egy-egy utazás, szállodalátogatás során, ezért a hotel éttermének dolgozói kifejezetten az ő kedvükért fejlesztették ki a

British Breakfast Waffle Trio névre keresztelt gofrikülönlegességet, melyen a paradicsom, gomba, véres hurka, bacon, cumberlandi kolbász is helyet kapott.

Ezen kívül egy tucatnyi egyéb feltét közül is választhatnak a szállóvendégek, például narancslekvár, feketekávé-szirup, angol tea ízesítésű hab, sültbab ízű krém, és ropogós chipsdarabok, melyek cseppet sem szokványosak, különösen gofrival párosítva.

A megkérdezettek 59%-a állította, hogy nyitott a szokatlan ételkombinációkra,

szívesen fogyaszt például rántottát gyümölccsel, avokádós pirítóst mézzel, vagy sós zabkását.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a britek közül a legmerészebbek a londoniak, míg a walesiek, és a Kelet-Angliában élők többsége viszont elismerte, hogy hiányzik belőlük a kreativitás, amennyiben a nap első étkezéséről van szó.

A megkérdezettek 61%-a elmondta, hogy ha otthon van, hajlamos mindennap ugyanazokat az ételeket választani, bár ezeknek az embereknek több, mint fele állította azt, hogy házon kívül sokkal bátrabban kísérletezik,

például ha egy szállodában van lehetősége valami újat megkóstolni, meg is teszi.

A kutatásban részt vevők egyötöde válaszolta, hogy legalább heti egyszer fogyaszt hagyományos angol reggelit, 52%-uk az édes reggelire voksol a sós ízekkel szemben, míg 37%-uk egyformán kedveli mindkét ízt.

Embere válogatja azt is, hogy honnan szerzik az ötleteket a főzéshez, míg néhányan az internetes oldalakról - Instagram, YouTube, TikTok - tájékozódnak, mások inkább a barátoktól és családtagoktól lesnek el praktikákat.

A 10 legszokatlanabb reggeli listája pedig a következő,

vannak köztük egészen szolidak, ám rendkívül vadak is: franciapirítós juharsziruppal, angol reggeli gofrival, mézes-mogyoróvajas pirítós, avokádós-mézes pirítós, mézes-sajtos pirítós, sós zabkása, élesztőkrémes-mogyoróvajas pirítós, sült bab croissanttal, magyoróvaj baconnal, rántotta gyümölccsel.

Forrás: DailyStar