Rosszul használta a kuktát egy vegán nő, megmérgezte magát és a párját is

slow, cooker, lassúfőző, edény, edény,
preparing ahead of time makes hearty slow cooker meals are a favorite for fall and winter cooking
Vágólapra másolva!
Egy nő vegán pörköltet készített egy fehérbabos recept alapján, amihez kuktát használt. Az étel elkészítése közben azonban egy olyan hibát vétett, ami majdnem az életébe került. 
Vágólapra másolva!

Anne Sullivan pontosan követte a recept utasításait, mikor vegán pörköltet készített; beáztatta a babot, majd utána lassú tűzön főzte órákon keresztül. Hét órával később a nő úgy gondolta, hogy a zöldség készen állt a fogyasztásra, azonban hatalmas hibát vétett. Sullivan először a munkahelyén evett a fehérbabos pörköltből, amit annak ellenére fogyasztott el, hogy kemény és rágós volt.

Nem sokkal később a nő szédülni kezdett, majd elájult.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Sherwood

A nőnek ekkor még sejtése sem volt arról, hogy mitől lett rosszul, de mivel gyorsan jobban lett, másnap a párjának is felszolgálta a mérgező pörköltet. Az étkezés felénél elkezdtek azon tűnődni, hogy a babtól lett-e rosszul Sullivan.

Ekkor gyorsan abbahagyták az étkezést, de már késő volt, mivel a tünetek pár órával később ismét jelentkeztek.

Utólag kiderült, milyen hibát követett el Anne, a főzés során:

az áztatást követően a babot nagy lángon, tíz percig forralni kell.

Így hiába főzte órákig a babot, nem tudott eléggé átfőni, ezért a fitohaemagglutinin nevű méreganyag a szokásosnál is erősebb volt, ami olyan tüneteket okozott a párnál, mint például hasmenés, szédülés és hányinger.

Forrás: Birmingham Live