Ha ezzel az összetevővel készül, könnyű és levegős lesz a fasírtunk

fasírt
fasírt
Vágólapra másolva!
A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk: szívesen fogyasztjuk krumplival, gabonaköretekkel és persze nagyon kedveljük feltétként főzelékekhez is. Aki szeretné, hogy igazán könnyű és egészséges legyen a húsgolyó, készítse el ezt a diétás receptet.
Vágólapra másolva!

A fasírt alapreceptje nem bonyolult: darált sertéshús, tojás, fűszerek és az elmaradhatatlan vízben áztatott zsemle vagy kenyér. Van, aki sütés előtt még megforgatja zsemlemorzsában, esetleg zabpehelyben, és olyan elkészítési módja is ismert, hogy nem kerül rá roppanós panír.

A fasírt az egyik leggyakrabban fogyasztott húsételünk. Forrás: Peter Mondovics

A Ripost most egy olyan receptet osztott meg, amiből kimarad a kenyér és belekerül valami egészen más.

Hogy mi ez a titokzatos hozzávaló? A zsemle helyett egyszerűen tegyünk a fasírtba szódabikarbónát!

Ez a hétköznapi, minden háztartásban megtalálható anyag sütés közben szinte felfújja a húst, amitől a térfogata kissé megnövekszik, a belseje pedig könnyű, laza szerkezetű lesz.

A fasírt alapreceptje nem bonyolult. Forrás: Mindmegette.hu

Ha mégis nagyon puhának, képlékenynek érezzük a húsos keveréket, adjunk hozzá egy kevés csökkentett szénhidráttartalmú morzsát, ami segít abban, hogy könnyebben formázzuk meg a golyókat.

Diétás fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéscomb/pulykamell
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 db tojás
  • 2 fej hagyma, finomra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Elkészítése:

  1. A darált húst a összekeverjük a tojással, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és petrezselymet.
  2. Beleszórjuk a szódabikarbónát, megsózzuk, megborsozzik és megszórjuk a paprikával.
  3. Tetszőleges nagyságú gombócokat készítünk, majd a gömböket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük először az egyik oldalukat, majd megforgatjuk és a másik oldalukat is pirosra sütjük. Mártogatóssal is nagyon finom!

Forrás: Mindmegette