Felejtsük el ezt a hozzávalót, ha az eredeti tiramisut szeretnénk elkészíteni!

tiramisu
tiramisu
Vágólapra másolva!
Rendben, nem akkora bűn, mint ananászt tenni a pizzára, de ha egy olasz előtt vágnánk fel a tiramisu tudományunkkal, egy hozzávalót mindenképpen felejtsünk el - ez pedig a tejszínhab.
Vágólapra másolva!

Bár a pontos eredete vitatott, sokan úgy vélik, hogy a tiramisu Olaszország Veneto vagy Friuli Venezia Giulia régiójából származik.

Az benne a csodálatos, hogy ahány ház, tulajdonképpen annyi féleképpen készítik, és sokan gondolják úgy, hogy bizony az övék az az eredeti recept.

Nos, a TasteAtlas.com cikkéből kiderül, hogy ez esetben vannak bizonyos elemek, amelyek nem szerepelhetnek a hozzávalók között.

Bár a pontos eredete vitatott, sokan úgy vélik, hogy a tiramisu Olaszország Veneto vagy Friuli Venezia Giulia régiójából származik. Forrás: Mindmegette.hu

Az egyik ilyen a tejszínhab, ami a legtöbb receptben szerepel a mindmegettén is, ám az olasz eredetiben nincsen - az csupán cukros-tojássárgájával kikevert, mascarponekrémbe ágyazott, előzőleg kávéba mártott babapiskóta-rétegekből áll, a tetején némi cukrozatlan kakaóporral meghintve.
Ezen kívül a hagyományos tiramisu, hivatalosan nem tartalmaz alkoholt, de sokan tesznek a kávéba mandulalikőrt, rumot vagy brandyt, hogy még mélyebbé tegyék a sütemény ízét.

Bár a legtöbb receptben állandó hozzávaló, az eredeti tiramisu mégsem tartalmaz tejszínhabot. Forrás: Mindmegette.hu

Van aki tesz bele túrót, csokoládéforgácsot vagy gyümölcsöt, sőt, van, aki a babapiskótát is lecseréli hagyományos 4-6-8 tojásos piskótára, és tortává alakítja a desszertet - írja a portál. Olyan is van, aki kihagyja belőle a kávét, és azt kakaóra cserélve teljesen gyerek-kompatibilissé alakítja a krémsajtos rakott édességet.

Forrás: Mindmegette