Így lesz tökéletes a tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves
Vágólapra másolva!
A tárkonyos csirkeraguleves igazi jolly joker az őszi-téli időszakban, ugyanis tetőtől-talpig átmelegít, tele van vitaminnal, gazdag, kiadós és nagyon finom. Videón mutatjuk a klasszikus receptet.
Vágólapra másolva!

Itt van az ősz, egyre rövidebbek a nappalok, és ez meglátszik az emberek nyomott hangulatán. Aki azonban véget szeretne vetni a koratéli rossz kedvnek, azon ez a forró, gőzölgő tárkonyos csirkeraguleves sokat segíthet:

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 0.5 fej zellergumó
  • 0.5 fej karalábé
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 0.5 csok petrezselyem
  • 30 dkg gomba
  • 1 ek tárkony
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg tejföl
  • 0.5 db citrom leve
A gőzölgő és ínycsiklandó fogás hamar eloszlatja az őszi, borongós hangulatot. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felkockázott csirkehúst egy lábasban zsiradékon közepesnél magasabb lángon kicsit megpirítunk, ha színt kapott kivesszük, és a pirult zsiradékra rakjuk a felaprított hagymát. Megsózzuk, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a felkockázott zellert és karalábét.
  2. Megsózzuk, megborsozzuk, és 6-8 percig kevergetve dinszteljük tovább. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a petrezselymet, és főzni kezdjük.
  3. 20 perc főzés után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ha kell, pótoljuk a vizet, és további 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a nagy marék tárkonyt, majd a zöldborsót, és ezzel főzzük tovább 10 percig.
  4. Utolsó fázisként egy tálkába tejfölt kanalazunk, pár kanál levessel kikeverjük, majd a keveréket a leveshez öntjük, legvégül citromlével ízesítjük. Az üde, frissítő, tartalmas levest tejföllel tálaljuk.

Forrás: Mindmegette