Amilyen mutatós, olyan egyszerű: így készül a jóság szelet - videó

jóság szelet
jóság szelet
Vágólapra másolva!
A jóság szelet alapja bolti leveles tészta, az ínycsiklandó rétegek pedig meggybefőttből és grízből, habtejszínből és vaníliapudingból készülnek - vagyis, még az is bátran nekiállhat, aki eddig semmilyen réteges sütit nem készített még.
Vágólapra másolva!

A bolti leveles tészta iránt bizonyára sokan rajongunk, hiszen könnyen felhasználható édes és sós süteményekhez, egyaránt alkalmas vendégváró, vagy elegáns főételt elkészítésére is, ráadásul jó szolgálatot tesz a krémes-réteges sütemények esetében is.

A jóság szelet nevének eredetét homály fedi, de aki egyszer kóstolta, az tudja, hogy nem véletlenül hívják így ezt a meggyes-vaníliás, krémes-roppanós, klasszikus süteményt!

Cikkünk végén egy videóban is bemutatjuk a népszerű desszert elkészítését.

Jóság szelet

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

A meggyes krémhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 8 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál cukor

A vaníliás krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • porcukor
A jóság szelet nevének eredetét homály fedi, de aki egyszer kóstolta, az tudja, hogy nem véletlenül hívják így. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A leveles tésztából 2 lapot nyújtunk, és rózsaszínűre megsütjük (25 × 35 cm tepsi hátán, 120°C fokon).
  2. A második lapot kockákra megvágva sütjük meg, hogy sütés után könnyen szeletelhető legyen.
  3. Ameggyes krémhez a meggybefőtt levében a 8 evőkanál búzadarát 3 evőkanál cukorral megfőzzük.
  4. A meggyet apróra vágjuk, és a megfőzött krémbe keverjük. Ez a krém (még langyosan) kerül az alsó lapra.
  5. A vaníliás krémhez 2 csomag vaníliás pudingport 3 evőkanál cukorral 8 dl tejjel megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, s tovább verjük habosra. Ez a krém kerül a meggyes krémre.
  6. 0,5 liter habtejszínt felverünk jó keményre, majd óvatosan rásimítjuk a vaníliás krémre, végül befedjük a második tésztalappal.
  7. A tetejét porcukorral meghintjük.

Forrás: Mindmegette