Elképesztő, de ebben az áruházban tizenkétezer forint egy szendvics

Harrods Food Halls, London, Egyesült Királyság, áruház
LONDON - DECEMBER 19: The Food Court at Harrods Department Store on December 19, 2016 in Knightsbridge, London, UK.
Vágólapra másolva!
A Harrods Food Halls vásárlóinak leesett az álla, amikor meglátták, hogy egy steak szendvics 28 fontba (12.500 forintba) kerül a Knightsbridge áruházban - és nem ez az egyetlen előkelő étel, ami ennyire drága. 
Vágólapra másolva!

A Harrods Food Halls hivatalos honlapján az alábbi szöveg olvasható: "Üdvözöljük a világ legnagyobb élelmiszer-birodalmában. Fedezze fel és kóstolja meg azokat a különleges ízeket, amik miatt ételcsarnokunk annyira népszerű. Kínálatunkban megtalálhatók a különféle tenger gyümölcsei, számos egzotikus gyümölcs, és az olyan egyediség, mint a minden nap frissen sütött kovászos tészta".

A Harrods ételcsarnoka Forrás: Shutterstock

A Harrods-ot ismerők már tudják, hogy a cég stílusához hűen itt csakis meglehetősen drága ételek kaphatók.

A legújabb steak szendvics árától azonban még így is sokan kiakadtak.

Többen még akkor is dühösek, 28 font miatt, amikor elmagyarázzák nekik, hogy a Harrods szendvicse tele van luxus alapanyagokkal: a Japánból importált wagyu marhahússal, ami a világ legdrágább marhahúsa, vargányával, szarvasgombás vajjal, arany mustáros majonézzel, gombával, rukkolával és párolt hagymával.

A Wagyu akár 160 fontba (71.000 forintba) is kerülhet fél kliogrammonként, míg a szarvasgomba az egyik legdrágább alapanyag, 65 penny és 1 font közötti összegbe kerül egyetlen gramm.

A Marks & Spencer sült marhahúsos, tormás, majonézes szendvics ára azonban mindössze 4 font.

Szintén 28 fontért kaphatók a Wagyu Katso "Sandos" - japánul szendvicset jelent -, amelynek mérete mindössze négyszer három hüvelyk (egy hüvelyk az két és fél centiméter). Ezek a szendvicsek két szelet kenyér között apró, mélyhűtött Wagyu bélszíndarabokat tartalmaznak gombaketchuppal, BBQ-szósszal és aprított fehér káposztával.

Forrás: The Mirror