Sokkal finomabb lesz a kávénk, ha ilyen színű csészéből isszuk

kávézó fiatal nő mosoly
Vágólapra másolva!
Mandy Naglich sör-, bor- és sajtkóstoló képesítéssel is rendelkezik, így nem csoda, hogy az ízek szakértőjeként tartják számon. Legutóbbi kutatásának eredményeként most egy olyan, pszichológiára támaszkodó érdekességet osztott meg legújabb szerzeményében, ami választ ad arra, milyen színű csészéből esik legjobban a kávé.
Vágólapra másolva!

A gasztronómiai szakértő színek és ízek közötti összefüggéssel foglalkozó kutatásából az is kiderült, hogy az emberek sokszor hajlamosak konkrét színeket egyes ízekkel összekapcsolni. Ilyen például a vörös szín is, amit gyakran az édességgel párosítanak, míg a zöldet savanyúbbnak tartják.

A látvány, az illatok, a hangok bizony komolyan befolyásolhatják a kávé ízét Forrás: Mindmegette.hu

Bizonyos ételek fogyasztásánál igaz, hogy nem feltétlenül a savanyúságot keressük, de például köztudott, hogy a kávénak az ízét és a mélységét pont ez adhatja meg.

Tehát ha a kávét zöld bögréből isszuk, annak ízvilágát sokkal komplexebbnek fogjuk érezni, ebből kifolyólag pedig jobban is fog ízleni.

Forrás: Mindmegette