Ha ezt a 3 tanácsot megfogadjuk, nem tocsog majd olajban a sült krumplink

sült krumpli hasábburgonya
Vágólapra másolva!
Aki valóban nagyon szereti a sült krumplit -  akár rántott vagy sült húsok mellé köretként, vagy akár önmagában is - és azt szeretné, hogy tökéletes legyen, annak érdemes ezt a trükköt megfogadnia – tanácsolja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A sült krumpli nem lesz zsíros, ha a sütésnél az olajba egy evőkanál ecetet teszünk, ráadásul így a burgonya ízesebb is lesz, mivel az ecet miatt nem távoznak el a pektinek sütés közben. (A pektin egyfajta növényi rost, mely a zöldségek és gyümölcsök sejtjeinek fontos alkotóeleme).

A népszerű gasztronómiai portál további három trükk bevetését javasolja a tökéletes végeredmény érdekében:

  1. Válasszunk jó minőségű burgonyát!
    A jó minőségű, jó ízű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Érdemes több változatot kipróbálni és ragaszkodni ahhoz, ami bevált, ami ízlik nekünk. Akár ki is kérhetjük a zöldséges véleményét abban, hogy ő mit ajánl a sült krumpli készítéséhez.
  2. Mossuk meg!
    A burgonyát sütés előtt megpucoljuk, majd megmossuk. Érdemes bő, hideg vízben legalább öt percig mosni, hogy a keményítőt eltávolítsuk róla.
  3. Főzzük elő!
    Gyöngyöző, enyhén sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg a krumplit sütés előtt. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Ha kész, tegyük rácsra a burgonyákat, vagy száraz konyharuhára, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Csak ezután kezdjük a sütést!
    A jó minőségű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Forrás: LDprod/Shutterstock