A legtöbb ember rosszul tárolja a paradicsomot, mutatjuk, hogyan kell helyesen

paradicsom
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Szinte mindenkinek akad otthon pár szem paradicsom, azonban a többség nem tudja, hogy hogyan lehet a lehető legtovább frissen tartani. Sokan automatikusan beteszik a hűtőbe, azonban most kiderült, hogy mi a paradicsom tárolásának a titka.
Vágólapra másolva!

Mindenki arra törekszik, hogy az élelmiszereit a lehető legtovább felhasználható állapotban tárolja. Különösen igaz ez a zöldségekre és gyümölcsökre, mivel el akarjuk kerülni az élelmiszer pazarlást.
Egy brit kutatás szerint a paradicsom a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek egyike, az Egyesült Királyságban évente 733 millió paradicsom kerül a kukába, ami napi több mint 2 millió darabot jelent.

Az emberek többsége, amikor hazaér vásárlás után, a paradicsomot azonnal a hűtőbe teszi, azonban ez nem mindig a legokosabb döntés.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A szakértők szerint érdemes megvizsgálnunk a paradicsomot, amit vettünk.

Az érettebb darabokat, amik puhábbak és illatosabbak, vagy azonnal fogyasszuk el, vagy tároljuk hűtőben. Azonban az éretlenebb, keményebb paradicsomokat érdemes szobahőmérsékleten tárolni, ugyanis a hűtő meggátolja az érési folyamatokat, így íztelen lesz.

Forrás: DailyStar