Mutatunk egy meghökkentő trükköt, amellyel könnyedén leszárazhatjuk zöldfűszereinket - videó

zöldfűszerek,fűszer,chili
Vágólapra másolva!
Esetleg Ön is azok közé tartozik, akik csak azért használnak otthon szárított zöldfűszereket, mert nincs türelmük a friss levek eltávolításához a szárról? Akkor mutatjuk a legjobb módszert, hogy mindig zsenge fűszerek kerüljenek az ételünkbe – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A zöldfűszerek igencsak egészséges ízesítői az ételeinknek, mégsem használjuk őket kellőképpen széles körben. Vagy ha elő is kerül a főzéskor, szinte garantált, hogy mindenki a kézenfekvőbb megoldáshoz nyúl: a szárított változathoz.

Ennek hátterében állhat, hogy a tasakos fűszereket olyan egyszerű használni, míg a frissek esetében egy örökkévalóságig tart, mire az apró leveleket egyesével leszedegetjük a szárról.

Pedig számos előnye van, ha friss fűszereket használunk, és most azt is megmutatjuk, hogyan ússzuk meg a szárazással járó macerát.

A zöldfűszerek igencsak egészséges ízesítői az ételeinknek, mégsem használjuk őket kellőképpen széles körben. Forrás: Mindmegette.hu

A népszerű videós közösségimédia-felületen bukkantunk arra a trükkre, amit mindenkinek ismernie kell.

Nincs szükség másra, mint egy sajtreszelőre, aminek a lyukain áthúzva a fűszerágat a levelek könnyedén leválnak, a szár pedig csupasz marad.

Aki most te is eldöntötte, hogy ezentúl csak a friss fűszerek jöhetnek szóba, segítünk kicsit, melyik ételhez milyen fajtát válasszon:

  • Levesekhez: bazsalikom, babérlevél, metélőhagyma, koriander, kapor, majoránna, petrezselyem, oregánó, rozmaring, zsálya, tárkony, kakukkfű
  • Salátákhoz: bazsalikom, metélőhagyma, kapor, petrezselyem, tárkony, kakukkfű
  • Paradicsomos fogásokhoz: bazsalikom, majoránna, oregánó, rozmaring
  • Húsokhoz: bazsalikom, babérlevél, metélőhagyma, majoránna, oregánó, rozmaring, zsálya, tárkony, kakukkfű
  • Desszertekhez: koriander, kapor, citromfű, menta, rozmaring
    @recipes We're never going back to the original way #lifehack#viral#recipes#health♬ original sound - Viral Recipes