Ezzel az egyszerű trükkel sosem fő szét a krumplink

főtt krumpli
Vágólapra másolva!
A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Több burgonyafajtából választhatunk – ha szerencsénk van. De mi a helyzet, ha nem kapunk olyat, amilyenre szükségünk van és például a rakott krumplinak szánt burgonya szétfő? - tette fel a kérdést a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Sokszor előfordul, hogy a rakott krumplihoz használt burgonya kásás állagú lesz, és szétesnek a szeletek, vagy a burgonyapüré nem lesz elég krémes, könnyed. Hiába tudjuk ugyanis, hogy milyen típusú krumplira lenne szükség az adott ételhez, ha éppen nincs otthon vagy nem tudtuk beszerezni.

A lisztes, szétfővő krumplifajtákat egy egyszerű trükkel "tarthatjuk egybe": adjunk ecetet a főzővízhez.

Az ecet ugyanis egyfajta védőréteget képez a burgonya felületén, és így nem fő szét olyan könnyen.

A krumpli kedvelt köretünk, szinte nincs olyan család, ahol ne kerülne a tányérra hetente többször is burgonyás étel. Forrás: Mindmegette.hu