Eláruljuk a titkot: így nem süllyed a piskóta mélyére a gyümölcs

meggyes pite
meggyes pite
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. A népszerű hazai portál ezúttal arra hozott egy tippet, miként lesz a tökéletes a gyümölcsös piskótánk.
Vágólapra másolva!

Aki azt szeretné, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbálja ki:
Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 ek olaj
  • 10 ek tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 40 dkg meggy

Elkészítése:

  1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  5. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.
    Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk, mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára. Forrás: Mindmegette.hu