Nyakunkon a sóskaszezon: mutatunk egy ínycsiklandó receptet

Pulykamell sóskamártással
Pulykamell sóskamártással
Vágólapra másolva!
Itt a sóskaszezon! - érdemes ezt konyhánkban is megidézni – hívja fel a figyelmet a Magyar Konyha.
Vágólapra másolva!

A neves gasztronómiai portál ezúttal Bereznay Tamás receptjét mutatja be.

Pulykamell sóskamártással

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 3 ek mustár
  • 1 ek currypor
  • 1 tk só
  • 3 ek olaj

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 5 szál újhagyma
  • 40 dkg sóska
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 4 dl tejszín
  • só, bors
  • citromlé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

  1. A fűszereket a mustárral, olajjal összekeverjük, és az egész pulykamellet bedörzsöljük vele. 180 fokos sütőbe tesszük 45 percre, ezután forrón alufóliába csomagoljuk legalább egy órára, így szaftos és omlós lesz a hús.
  2. Amíg pihentetjük, elkészítjük a mártást. A felkarikázott újhagymát a vajon megpároljuk, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 10 percig forraljuk, majd beletesszük a megmosott és leszárazott sóskát.
  3. Csak pár pillanatig forraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével.
    Pulykamell sóskamártással Forrás: Magyar Konyha