Ezt a köretet nem lehet megunni - videó

Lázár Chef, Mustban érlelt húsgolyók petrezselymes krumplival
Vágólapra másolva!
Nyakig gázolunk a újkrumpli szezonban, tehát már tényleg itt az ideje, hogy leváltsuk a régit és készítsünk egy szuper petrezselymes burgonyát. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul nem egy ördöglakat az elkészítése. Ám ha tényleg biztosra szeretnénk menni, akkor kövessük figyelemmel a Mindmegette legfrissebb receptvideóját, hogy tuti hibátlan legyen ez a köret is.
Vágólapra másolva!

Petrezselymes krumplit öreg burgonyából is készíthetünk, bár az nem lesz annyira jó, mintha újburgonyát használnánk. Szezonja van, szóval dobjuk össze ezt a receptet, hiszen húsok mellé most ettől jobb köretet keresve sem találtunk - véli a neves gasztornómiai portál.

Már csak azért is jó választás pörkölt, esetleg rántott hús mellé, mert a friss petrezselyem és az újkrumpli találkozása egy egészen különleges illatot és ízt kölcsönöz az ételnek.

Legyen szó vasárnapi ebédről vagy csak egy egyszerű hétköznapi vacsoráról, uborkasalátával kiegészítve verhetetlen.

Petrezselymes ujboronya

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

  1. A burgonyát meghámozzuk, vagy ha rajta hagyjuk a héját, akkor alaposan lesúroljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
  2. Egy lábasba hideg vizet öntünk, hozzáadjuk a burgonyát, alaposan sózzuk, majd forrástól számítva nagyjából 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Azután leszűrjük és félretesszük. Egy serpenyőben közepes lángon hevíteni kezdjük a vajat, ha felhabosodott, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, és végül megszórjuk a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
  3. Készíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig pirítjuk a burgonyát, ebben az esetben kevés olajat vagy más zsiradékot is adunk a burgonyához, és addig pirítjuk, amíg szép színt kap, ezután forgatjuk össze a petrezselyemmel.