Így készül a tökéletes burgonyakrémleves

burgonyakrémleves
Vágólapra másolva!
A krémleveseket soha nem unjuk meg, hiszen élvezzük, ahogy hideg időben a fűszeres, forró krém átmelegít, nyáron pedig a gyümölcsös, hűs variációk segítenek, hogy elviseljük a hőséget, és közben jól is lakjunk. A burgonyakrémleves örök kedvenc, amit egy egyszerű hozzávalóval még ízletesebbé, még tartalmasabbá tehetünk – csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Ilyenkor, március elején, már hajlamosak vagyunk elhinni, hogy végleg vége a rossz időnek, és bizony gyakran bedőlünk a csalóka napsugaraknak. A hajnalok és az esték azonban még hűvösek lehetnek, és ilyenkor szuper ötlet egy tányér forró krémleves, ami laktat, és ami felmelegít. A burgonyakrémleves sokak kedvence, többféle módon készíthetjük.

Ha azt szeretnénk, hogy még krémesebb és ettől persze még finomabb legyen a végeredmény, szükség lesz egy egyszerű hozzávalóra – ez pedig nem más, mint a sajt.

Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi, a végeredmény pedig bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz.

Burgonykrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (ízlés szerint lehet füstölt is)
  • 1 ek liszt
  • 1/2 ek petrezselyem
  • csipetnyi őrölt bors

Elkészítése:

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Állandóan kevergetve felengedjük 1,2 l vízzel.
  3. Robotgéppel krémszerűre keverjük, ha szükséges, kevés vízzel hígíthatjuk. Lefedve még kb. 10 percig kis lángon főzzük.
  4. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
    Egy finom sajt lágyítani fogja a leves ízét, és még krémesebbé teszi, a végeredmény pedig bársonyos, finom, enyhén diós ízű leves lesz. Forrás: Mindmegette.hu