Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ez a legjobb módja a tegnapi pizza újrahasznosításának

olasz pizza
Vágólapra másolva!
Mindannyian ettünk már maradék pizzát – sőt valószínűleg a jövőben is gyakran fogyasztjuk majd az előző napi maradékot. Általában ilyenkor már nem a legjobb az állaga, de pazarolni azért nem szeretnénk, így legyűrjük, de a Mindmegette talált ennél jobb megoldásokat is. Mutatjuk.
Vágólapra másolva!

Azt már régóta köztudott, hogy szinte bármilyen hozzávalóval kiváló finom rántotta készíthető. Persze, elsősorban a friss alapanyagokat preferáljuk, de a maradékmentés és a spórolás jegyében a megmaradt ételeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Ha nekünk éppen pizzánk van a hűtőben, legyünk bátrak, és használjuk azt a rántottához! Ami a tésztán van, a kolbász, a szalámi vagy egyéb húsfélék, a sajtok, a zamatos paradicsomszósz, a zöldségek minden nagyon finom és mehetnek a tojásrántottába.

Kenyeret, pékárut pedig általában eszünk a rántottához. (Hogy a bundáskenyérről már ne is beszéljünk...) Gondoljuk végig: a pizzarántottában mindez egyben megtalálható!

Ha nekünk éppen pizzánk van a hűtőben, legyünk bátrak, és használjuk azt a rántottához! Forrás: Shutterstock


Az elkészítése nem bonyolult: vágjuk fel a pizzát apró falatokra és pirítsuk meg. Ha kevés a pizza, szedjük le egy kés segítségével a feltéteket, és keverjük el egy kevés tejjel. Melegítsük alacsony hőfokon, közben a tojásokat habosítsuk fel, öntsük forró zsiradékba, adjuk hozzá a meleg tejes feltétet, az apró kockára vágott pizzatésztát és kevés felaprított kenyeret. Tökéletes választás reggelire vagy akár uzsonnára is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről