Minden bizonnyal ez a legfinomabb és leggyorsabb vendégváró, ha kifutottunk az időből - videó

sajtos ropogós
Vágólapra másolva!
Ha egy igazán finom és kiadós vendégvárót kell készítenünk rövid időn belül, akkor a népszerű hazai portál nyugodt szívvel ajánlja ezt a villámgyors sajtos ropogóst. Ne essünk pánikba, ha nem tudunk sütni, hiszen mindössze egy csomag leveles tésztára, sóra, egy tojásra, egy kevés sajtra, vajra, és egy sütőre lesz szükségünk - csinál kedvet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A kiemelkedő gasztronómiai portál így javasolja a gyors vendégváró elkészítését:

Sajtos ropogós

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • olvasztott vaj a kenéshez
  • 1 db tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

  1. Kiterítjük a leveles tésztát egy sima felületen, majd megkenjük az olvasztott vajjal és megsózzuk.
  2. A tésztát kiszúrjuk tetszőleges formákkal (kör, csillag, fenyőfa, csík, stb.), majd az így elkészült figurákat szellősen egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Végül megkenjük az összes tetejét a felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Használhatunk füstölt és síma sajt keveréket is.
  3. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük a sajtos ropogóst. Akkor jó, ha már szép aranysárga, a sajt pedig megpirult a tetején.