Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eláruljuk, hogy mit kell tenni a fokhagymával, mielőtt megpucoljuk

Ősi csodaszer a fokhagyma
Vágólapra másolva!
Ha olyan ételt készítünk, amihez sok fokhagyma kell, ezt a pofonegyszerű trükköt érdemes kipróbálni. Rengeteg időt megspórolhatunk vele - állítja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Fokhagymát pucolni elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak, de ha nagyobb mennyiséget szeretnénk meghámozni, az azért már időigényesebb, pepecselős munka. Azonban van egy pofonegyszerű praktika, melynek segítségével pillanatok alatt, könnyedén megpucolhatjuk őket.

Csak tegyük a fokhagymákat meleg vízbe 10-15 percre, és utána annyira egyszerű lesz őket meghámozni, hogy néhány másodperc alatt végzünk vele.

A „forró fürdő" után ugyanis szinte teljesen ledobja magáról a héját.

Egy „forró fürdő" után a fokhagyma szinte ledobja magáról a héját. Forrás: Shutterstock

A maradék vékony réteget pedig leszedhetjük úgy, hogy a tenyerünkkel összedörzsöljük. Csodálatosan működik!

Tipp: arra figyeljünk, hogy miután kivesszük a vízből, várjunk néhány percet, amíg kihűl, nehogy megégessük a kezünket.

Ez persze főleg akkor jön jól, ha van időnk beáztatni őket, és ha olyat ételt készítünk, amibe sok fokhagyma kell - például fokhagymakrémlevest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről