Ezzel a módszerrel villámgyorsan panírozhat gombát

rántott gomba
Vágólapra másolva!
A Mindmegette új sorozatában olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általuk kipróbált, jól bevált trükknek. A neves gasztronómiai portál cikke ezúttal a gomba hatékony panírozását mutatja be.
Vágólapra másolva!

Ha nem szeretünk hosszan időzni a gomba panírozásával – amit az ötletgazda tökéletesen megért - ne tányérban, hanem fedeles dobozban panírozzunk! - szól a tanács.

Készítsünk elő 3 dobozt: az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba üssük fel a tojást, a harmadikba mehet a prézli!

A megpucolt gombákat először a lisztes dobozba helyezzük, összerázzuk kicsit (nem, nem törik szét a gomba!), majd át a tojásos dobozba, megrázzuk, és jöhet a zsemlemorzsa.

Ezzel a módszerrel egyszerre több gombát lehet egyszerre panírozni, és egyenletesen be is fedi a fejeket mindenhol!

- hívja fel a figyelmet hazánk kiemelkedő gasztronómiai portálja.

A rántott gomba nagyon népszerű fogás, akár fő-, akár előételként is megállja a helyét. Forrás: Mindmegette.hu