2 az 1-ben ital és desszert: pezsgős panna cotta újévre

panna cotta
Vágólapra másolva!
Ez a gyönyörű, sütés nélküli desszert nálunk nagy sikert aratott. Elkészítettem próbaképp, pezsgőspohárban szolgáltam fel, és pont olyan fogadtatást kapott, amilyet reméltem: a család imádta! Persze azt nem árultam el nekik, hogy milyen könnyű volt elkészíteni, csak élveztem a siker édes ízét. Próbálja ki ön is!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Pezsgős panna cotta

Hozzávalók a panna cottához:

  • 2 és ¼ bögre tejszín
  • 2 evőkanál zselatin
  • 45 g cukor
  • csipet só
  • 1 és ½ teáskanál vaníliakivonat

Hozzávalók a pezsgős zseléhez:

  • 2 bögre pezsgő
  • 2 teáskanál zselatin
  • 4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

Tegyünk két evőkanál tejszínt egy edénybe, szórjuk bele a zselatint.
Tegyük félre pihenni.
A maradék tejszínt tegyük egy lábasba, és kezdjük el felmelegíteni.
Keverjük el benne a cukrot.
Amint a cukor felolvadt, keverjük el benne a zselatinos keveréket.
Ne hagyjuk forrni, inkább alacsony lángon kevergessük.
Adjuk hozzá a vaníliát, keverjük tovább.
Amint besűrűsödött, hagyjuk kihűlni, majd szedjük poharakba vagy tálakba.
Közben készítsük el a pezsgős réteget.
Tegyünk 2 evőkanál pezsgőt egy tálba, szórjuk rá a zselatint, és tegyük félre.
Tegyük a maradék pezsgőt és a cukrot egy edénybe, kezdjük el melegíteni.
Miután a cukor feloldódott, adjuk hozzá a zselatint, keverjük el jól benne, majd hagyjuk kihűlni.
Szedjük a megkötött panna cotta tetejére.
Felszolgálhatjuk bogyós gyümölcsökkel a tetején.