Allergiásoknak és vegán étrendet követőknek egyaránt hasznos sütiskönyv jelent meg

furcsa alapanyag süteményhez
A rozmaring jól illik a csirkeételekhez, ugyanakkor a kekszekhez is
Vágólapra másolva!
A mentes sütiskönyv ötlete akkor született meg, amikor szerzőjénél közel tíz éve cölikáliát diagnosztizáltak, amit több más allergiájának felismerése követett. Kiss Mona először éppoly tanácstalanul állt az életmódváltás kapujában, mint a kezdetekkor mindenki, de hamar feltalálta magát. Elkezdett az alternatív lisztekkel kísérletezni, amelyekből a kitartó kavargatásnak-kevergetésnek köszönhetően rövid időn belül igazán finom ételeket varázsolt az asztalra. Receptjeit ezt követően a közösségi médiában is megosztotta, ahol hatalmas sikert aratott velük. Legújabb könyvében mind a 60 recept egyben vegán is.
Vágólapra másolva!

A tapasztalat azt mutatja, hogy a mentes világ iránt érdeklődők rendszerint a süteményeknek és a pékáruknak szentelnek kiemelt figyelmet - áll a könyv megjelenéséről tájékoztató közleményben. Ez a megfigyelés vezette el a szerzőt odáig, hogy létrejöjjön a Mona konyhája – A mentes sütiskönyv, amelyben glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró-, élesztő-, valamint kész lisztkeverékmentes vegán recepteket gyűjtött össze. Az összesen nem kevesebb mint hatvan recept közt a legkülönfélébb sütemények kapnak helyet, kezdve az édes és a sós kekszektől egészen a „kelt tésztáig" bezárólag.

A sütis receptkönyvet egyaránt haszonnal forgathatják az ételallergiások, valamint családtagjaik.

A mentes sütiskönyv borítója Forrás: ---

A mentes sütiskönyv különlegessége, hogy olyan recepteket is találunk benne, amelyeket akár a gyerekek is könnyűszerrel el tudnak készíteni. Maga a szerző is szívesen tevékenykedik a konyhában gyerekeivel együtt, és azt vallja, a főzőcske a picikkel közösen a legjobb. Épp ezért a könyv megírásakor az a szándék vezérelte, hogy több családot segíthessen hasonló élményekhez. A könnyen elkészíthető recepteknek köszönhetően a gyerkőcök is ráérezhetnek az ételkészítés örömére, és fantáziájuk is fejlődik, így később akár már ők maguk is újabb, saját finomságokat alkothatnak.

Ez a szép kivitelezésű, hasznos receptkönyv ajánlható mindenkinek, aki tanácstalannak érzi magát a diétával kapcsolatban, vagy frissen diagnosztizált ételallergiás / cöliákiás, netán ilyen személy családtagja.