Könnyű és puha brownie öt hozzávalóból, liszt nélkül

brownie
Vágólapra másolva!
Ezt a desszertet nevetségesen könnyű elkészíteni. Azt javasoljuk, bátran próbálkozzanak vele a kezdő szakácsok is, nem fognak csalódni. Készítsük el már a hétvégén, és ha a család is rábólint, újra megsüthetjük, ám ezúttal a húsvéti ebéd mellé.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Hale Groves

Lisztmentes brownie

Hozzávalók:

  • 280 g csokoládé
  • 55 g vaj
  • 150 g cukor
  • 3 tojás
  • 20 g kakaópor

Elkészítés:

Tegyük a csokit és a vajat egy hőálló edénybe.
Forraljunk fel vizet egy lábasban, majd a gőz felett olvasszuk meg.
Adjuk hozzá a cukrot, keverjük el benne, aztán vegyük le a gőzről.
Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá a kakaóport és egy csipet sót.
Jól dolgozzuk össze, utána pedig keverjük a vajas keverékhez.
Öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 22-25 percig.