A húsgolyós tepsis krumpli egy nagyon laktató és (szerintem) zseniális fogás. A húsgolyókhoz mindössze
350 g darált csirkehúsra, 3 gerezd fokhagymára, 1 nagy hagymára, 2 tojásra, fél evőkanál zsemlemorzsára, sóra, borsra, pirospaprikára, petrezselyemzöldre és egy kis olajra van szükség.
A darált húst keverjük össze reszelt fokhagymával, az apróra vágott hagymával és a többi alapanyaggal. Alaposan dolgozzuk össze, majd készítsünk belőle golyókat. Utána kenjünk ki egy tepsit zsírral, és tegyük félre.
Fogjunk 1 kilogramm krumplit, pucoljuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a zsírral kikent tepsire, rakjuk közé a húsgolyókat és fűszerezzük ízlés szerint.
Szórhatunk rá sót, borsot, petrezselyemzöldet vagy krumplifűszert.
Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk megsülni. Amikor megpuhult, vegyük ki, és bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal – akár többfélével is. Tegyük vissza, míg a sajt megpirul, majd tálaljuk melegen.