Tepsis krumpli húsgolyókkal és jó sok sajttal

krumpli, tepsi, sütő, sütés
Vágólapra másolva!
Vannak napok, amikor nehezen ébredünk, rengeteg munka áll előttünk, és teljesen elfeledkezünk arról, hogy nincs otthon kaja. Hazaesünk a munkából, lerúgjuk a cipőt, és akkor eszmélünk rá, hogy semmi vacsora. Persze csinálhatunk szendvicset is, de olyan jó lenne valami főtt ételt enni. Na, pontosan ezekre a napokra találták ki a következő receptet. Gyors, egyszerű és finom!
Vágólapra másolva!

A húsgolyós tepsis krumpli egy nagyon laktató és (szerintem) zseniális fogás. A húsgolyókhoz mindössze

350 g darált csirkehúsra, 3 gerezd fokhagymára, 1 nagy hagymára, 2 tojásra, fél evőkanál zsemlemorzsára, sóra, borsra, pirospaprikára, petrezselyemzöldre és egy kis olajra van szükség.

A darált húst keverjük össze reszelt fokhagymával, az apróra vágott hagymával és a többi alapanyaggal. Alaposan dolgozzuk össze, majd készítsünk belőle golyókat. Utána kenjünk ki egy tepsit zsírral, és tegyük félre.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Fogjunk 1 kilogramm krumplit, pucoljuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük a zsírral kikent tepsire, rakjuk közé a húsgolyókat és fűszerezzük ízlés szerint.

Szórhatunk rá sót, borsot, petrezselyemzöldet vagy krumplifűszert.

Tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe, és hagyjuk megsülni. Amikor megpuhult, vegyük ki, és bőségesen szórjuk meg reszelt sajttal – akár többfélével is. Tegyük vissza, míg a sajt megpirul, majd tálaljuk melegen.