Megvan az új kedvenc lusta reggeli receptünk

grillezett szendvics
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
A grillezett sajtos szendvics az egyik kedvenc lusta reggelink. Igen ám, csakhogy egy idő után meglehetősen unalmassá válik. De nem akkor, ha becsomagoljuk baconszalonnába! Még egy kis fokhagyma, meg friss fűszernövény, és máris kész az ínycsiklandóan finom, mégis hihetetlenül egyszerű reggeli.
Vágólapra másolva!

A sajtos álom elkészítéséhez csak kilenc hozzávalóra van szükségünk, amelyeket gyorsan össze tudunk szedni. Ezek a következők: 57 g lágy vaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, reszelve, só és bors ízlés szerint, friss vagy szárított petrezselyem és oregánó, egy csipet menta, 8 szelet kenyér, 397 g mozzarella, 12 darab baconszalonna csík.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

egy kis tálban gyorsan keverjük össze a vajat a fokhagymával, sózzuk és borsozzuk. Egy másik tálban forgassuk össze a petrezselymet, az oregánót és a mentát. A vajjal kenjük meg a kenyerek egyik oldalát, aztán tegyük a vajas résszel lefelé.

Tegyünk bele mozzarellát, szórjuk meg a fűszerkeverékkel.

A tetejére jöhet a másik szelet kenyér, végül annak a felfelé néző oldalát is vajazzuk meg. Csomagoljuk baconba, és tegyük a kontakt grillbe néhány percre.

Elkészíthetjük serpenyőben is, ebben az esetben 4 percig pirítjuk mindkét oldalát. Tálaljuk melegen és ropogósan.