Süssük meg Jamie Oliver kenyerét három hozzávalóból!

ciabatta kenyér
Vágólapra másolva!
Kenyeret sütni nem a világ legkönnyebb dolga, de nem is olyan nehéz, mint sokan gondolják. Jamie Oliver receptje meg aztán tényleg a kedvencünk lesz, hiszen mindössze három fő összetevőt tartalmaz.
Vágólapra másolva!

Ahhoz, hogy elkészíthessük Jamie Oliver kenyerét, mindössze 650 ml vízre, 1 kg kenyérlisztre és 1 tasak száraz élesztőre van szükségünk. Ezekért az alapanyagokért talán még boltba sem kell mennünk, hiszen liszt és élesztő mindig van a kamrában.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A vizet először langyosítsuk fel, majd szórjuk bele az élesztőt. Jamie szerint a keverék akkor áll készen a folytatásra, ha megjelennek benne a buborékok. Ezen a ponton szórjuk bele a kenyérliszt egy részét.

Öntsük hozzá a maradék lisztet, és a kezünkkel gyúrjuk össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, szórjunk lisztet a kezünkre, dörzsöljük össze, aztán tisztítsuk le így a tál oldalát is.

Vegyük ki a tésztát a tányérból, és lisztezett felületen gyúrjuk össze. Amikor a tészta teljesen összeállt, formázzunk belőle köralakot, és hagyjuk pihenni 60-90 percet.

Amint letelt az idő, Jamie kettészedte a gömböt, és így formázott belőlük két kenyeret. Tegyünk így mi is.

Óvatosan vágjunk a tetejükre egy-egy X-et, tegyük olajjal kikent tepsire, és hagyjuk pihenni még 30 percet. Ezután süssük 180 fokon 35 percig, vagy tűpróbáig.

Kész is!