Így tegyük háziassá a fagyasztott pizzát

pizza
A kép csak illusztráció!
Vágólapra másolva!
A házi készítésű pizza az igazi kulináris élvezet, ám a mirelit változat kerülhet villámgyorsan az asztalra. És bizony vannak napok, amikor csak a mirelit jöhet szóba. Megsüthetjük a szokott módon, vagy dönthetünk úgy, hogy a kezünkbe vesszük az irányítást, és néhány egyszerű tippel felturbózzuk a fagyasztott pizzánkat.
Vágólapra másolva!

1. Max Hardy, a Coop Detroit és a Jed Detroit pizzériák tulajdonosa szerint:

Így a pizza sokkal ropogósabb lesz.

2. Gretchen Holm korábbi pizzakészítő mester a pizzakőre esküszik. Úgy gondolja, hogy így a pizza egyenletesebben átsül, ropogósabb lesz a héja. Tegyük a követ a sütőbe,

így melegítsük elő, majd csúsztassuk rá a pizzát a kőre és süssük meg.

Ha nincs otthon pizzakő, még mindig választhatjuk Max Hardy ötletét!

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

3. Hardy következő tanácsa az, hogy hagyjuk kiolvadni a fagyasztott pizzát, és szabjuk testre a feltétet. Szedjük le róla azt, ami nem kell, és adjuk hozzá azt, amit megkívánunk. A fagyasztott pizza testreszabása egyébként szórakoztató és egyszerű módja lehet a megmaradt alapanyagok felhasználásának.

4.

– mondja Hardy.

Próbáljuk ki a sertéshúst, a barbecue szószt, az apróra vágott paprikát, az olívaolajat, esetleg a káposztasalátát vagy feta sajtot.

5. Sőt, készíthetünk fokhagymás vajat is a pizzára! Hardy azt javasolja, hogy csepegtessünk a vajból a pizza kérgére sütés előtt vagy után.

A lágy vajat keverjük össze reszelt fokhagymával, fekete borssal, sóval és egy kis parmezán sajttal.

6. Gretchen Holm esküszik a sajt erejére.

De akár tehetünk rá feta sajtot, brie sajtot vagy lágy kecskesajtot is, hogy fokozzuk az ízeket.

7. Bár csábító lehet a sütőből kivett pizzát azonnal felszeletelni, érdemes várni vele, míg kihűl. Egyrészt könnyebb lesz felszeletelni, másrészt így az ízek még jobban összeérnek.

Akkor jó, ha az olvadt sajt már nem tapad hozzá a késhez.

+1. Nemcsak sütés előtt turbózhatjuk fel a mirelit pizzát, hanem utána is. Ennek nagyszerű módja a friss öntetek és alapanyagok használata. Néhány kanál fokhagymás tejföl, esetleg pácolt olajbogyó vagy friss sajt csodát tehet a pizzával sütés után is.