10 módja, hogyan dobjuk fel az egyszerű tésztaételeket

pad thai tészta
Vágólapra másolva!
Könnyen beleragadunk az egyszerű hétköznapokba, így amikor a főzésre kerül sor, akkor is inkább a jól megszokott recepteket választjuk. Hiába lesznek egy idő után unalmasak a folyton ismétlődő fogások, munka után egyszerűen túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy bármi izgalmasat kitaláljunk. Pedig néhány egyszerű trükkel még a leghétköznapibb tésztaételt is fel lehet dobni. Ezeket a praktikákat szedtük egy csokorba – mintegy segítségül. Ha nincs ötlete, mit főzzön, bátran nyúljon a jól megszokott receptekhez, majd dobja fel ezekkel a tippekkel. Így lesz egy hétköznapi tésztaételből izgalmas ízutazás.
Vágólapra másolva!

1. Az olajbogyó mediterrán hangulatot kölcsönöz az egyszerű tésztaételnek

A tészta aduász a konyhában. Ha nem tudjuk, mit főzzünk, és nincs is túl sok időnk, a tészta mindig kihúz minket a csávából. Ráadásul biztosan vannak olyan extra összetevők a kamrában,

amelyek magasabb szintre emelhetik a vacsorát.

Az olajbogyó, a kapribogyó vagy a fagyasztott zöldségek bármilyen egyszerű tésztaételt ínyencséggé varázsolnak. Nem kell félni a kísérletezéstől, bátran tegyünk olívabogyót például a paradicsomos tésztánkba, és érdemes új fűszereket is kipróbálni.

2. Az olívaolaj jól kiegészít minden tésztaételt

Ha már szóba került az olívabogyó, beszéljünk az olívaolajról. Csepegtessünk néhány cseppet a kifőtt tésztára, jól forgassuk át. Sőt, hozzáadhatjuk bármilyen szószhoz, a végeredmény isteni lesz. Én például minden receptemnél használok olívaolajat.

Forrás: Shutterstock

3. Zsemlemorzsával bármilyen tésztaétel sült tésztává alakulhat

A kérdés már csak az: hogyan? Először pirítsuk meg egy kicsit a zsemlemorzsát a serpenyőben, így könnyebben magába szívja a mártást.

Főzzük meg a tésztát, készítsük el a mártást, reszeljünk sajtot, majd az egészet rétegezzük egy jénai edénybe.

A tetejét szórjuk meg sajttal, süssük össze, és már kész is! Így a hagyományos carbonara és paradicsomos spagetti is csőben sült tésztává avanzsálódik.

4. Olajos halakkal extra ízt adhatunk a tésztához

Vannak, akik imádják a tenger gyümölcseit és a tengeri halakat. Szerencsére már számos formában lehet őket kapni a szupermarketekben. Az olajos halak extra ízt adnak a tésztaételeknek, sőt, ha egy kis csilipelyhet is szórunk bele, még különlegesebb lesz az étel.

5. Ne feledkezzünk el a szalonnáról sem

A friss húsok és a különböző szalonnafajták is kiválóan kiegészítik a tésztaételeket. Különösen akkor, ha füstölt szalonnát használunk hozzá.

Ha adunk néhány szelet pancettát a hagymás paradicsomszószhoz,

akkor egy remek alapot teremtünk a tésztaételnek anélkül, hogy bármi másra szükségünk lenne.

6. A friss vagy szárított fűszernövények szintén szóba jöhetnek

Az ételek elkészítése során én sok petrezselymet használok – akár frissen, akár szárítva. Emellett azonban az oregánó, a fokhagyma, a hagyma, a fekete bors, a bazsalikom, a majoranna mindig jól működnek a különböző tésztaételekben.

Forrás: Shutterstock

7. Néhány tojás, és máris krémesebb a szósz

A tojás a carbonara spagetti egyik fő összetevője. Mindössze tojásra, sajtra, tésztára és egy kis vízre van szükségünk ahhoz, hogy igazán finom étel kerüljön az asztalra. Ha pedig csőben sütjük egy kis szalonnával, halmoztuk az élvezeteket.

8. Beszéljünk a citromról

A pasta al limone-tól egészen a húsalapú tésztákig, a citrom frissességet és egy kis extra savasságot ad az ételhez. Azok, akik szeretik a citrusos ízeket, bátran próbálják ki!

Ha csak annyit teszünk, hogy a tésztánkat egy kis citrommal meglocsolva tálaljuk, már eltértünk a megszokottól.

De kipróbálhatjuk a citromos, sajtos, mentás tésztát is, ha valami különlegesre vágyunk.

9. Pirított, karamellizált vagy sült?

A pirított, karamellizált vagy sült hagyma tökéletes kiegészítője bármilyen ételnek, így a tésztáknak is. Szeretem az ennyire sokoldalú alapanyagokat. Ráadásul, még boltba sem kell menni, hiszen a hagymának a legtöbb kamrában megszokott helye van.

10. Jöhet egy kis gomba!

A földes ízvilágú gomba minden ehető formája jó választás egy tésztaételbe. Még a vegán fogásokat is jól feldobja. Az egyszerű paradicsomos tészta szinte könyörög egy kis gombáért, de még a tejszínes mártás is finomabb lesz tőle.

Forrás