A lasagne nem paradicsomos mártással a legfinomabb

lasagne
Vágólapra másolva!
A friss paradicsomszósszal készült lasagne egy közkedvelt tésztaétel Olaszországból. Nálunk elsősorban a paradicsomos változat kerül az asztalra, de amióta elkészítettem tejszínesen, rájöttem, hogy még finomabb és krémesebb a végeredmény. Próbálja ki ön is!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Tejszínes lasagne

Hozzávalók:

  • 226 g apróra vágott mozzarella
  • 300 ml tejszín
  • 355 ml tej
  • 1 tojás
  • 200 g ricotta
  • 12 darab lasagne tészta
  • 400 g darált csirkehús
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze a tejet, a tejszínt és a mozzarella felét.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a ricottát, majd dolgozzuk össze a két keveréket.
Öntsük az 1/3-át egy jénai tál aljára, tegyünk rá 4 levél tésztát, majd erre jöhet a csirke 1/3-ad része.
Rétegezzük tovább, amíg elfogynak a hozzávalók.
Szórjuk meg az egészet a maradék mozzarellával és reszelt parmezán sajttal.
Süssük 40 percig.