Nagyi mindig így csinálta az almás piskótát, ezért olyan finom

almás piskóta
Vágólapra másolva!
Az almás piskóta egy nagyon egyszerű, mégis finom és laktató sütemény. A nagymamám mindig nyári almából szereti csinálni, ami a kertjében terem. Az illatos nyári alma édes, cukortartalma magas, isteni aromája van, ezért tökéletes választás az almás piskótába. Sokkal finomabb lesz tőle a süteményünk, mint hinnénk. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
Almás piskóta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 300 g nyári alma
  • 3 db tojás
  • 9 g sütőpor
  • 125 g cukor
  • 180 g rétesliszt
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn.
Verjük fel egy robotgéppel a tojásokat és a cukrot.
Lassan adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
Dolgozzuk jól össze.
Nyomkodjuk ki a reszelt almából a nedvességet, azután keverjük bele a sütemény tésztájába.
Dolgozzuk jól el, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig.
Tálaljuk porcukorral megszórva.