Az utazások alatt legtöbb esetben meg kell elégednünk az előre csomagolt szendvicsekkel és rágcsálnivalókkal – pedig akár könnyen fogyasztható, mégis izgalmas növényi falatokat is vihetünk magunkkal.
Az előre felszeletelt, friss zöldségek mellett jó választások lehetnek a különféle olajosmag-keverékek;
ha pedig ebédről is szeretnénk gondoskodni, akkor egy teljes kiőrlésű tortillalapot kenjünk meg hummusszal, és töltsük meg tetszőleges zöldségekkel. Így akár a hosszabb autóutakat is elviselhetjük tápláló és finom, növényi alapú ételekkel.
A húsmentes étrenden élők már megszokhatták, hogy nyaraláskor leggyakrabban a rántott sajt párolt rizzsel az egyetlen vegetáriánus opció, amivel a hagyományosabb vendéglők elő tudnak rukkolni.
Az egyoldalú étkezést legkönnyebben úgy kerülhetjük el,
ha előre felkészülünk, és viszünk magunkkal egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételeket.
A vegetáriánus grillezésnek nem feltétlen kell abból állni, hogy sajtot és cukkinit sütünk. Legyünk kreatívak: a barbecue-partik során bátran készülhetünk különféle zöldségnyársakkal és -összeállításokkal.
A sütőlapra kerülhet a hagyományosabb választásnak számító padlizsán, tökfélék, édesburgonya, gomba vagy cukorborsó is.
Ha nem szokványos zöldségekkel is feldobnánk a sütögetést, a pak-choi vagy az okra is remek választás lehet, de akár szezonális gyümölcsöket (például dinnye, őszibarack) is grillezhetünk. Ezek a növények nem csak
értékes tápanyagokban és vitaminokban bővelkednek,
de termesztésük sem terheli túl a környezetet. A fűszerezés mellett még izgalmasabb ízélményt varázsolhatunk vegetáriánus szószokkal – legyen szó házi készítésű hummuszról, fűszeres padlizsán-, lencse- vagy zöldborsókrémről.
Idén nyáron az időjárás változékony, a home office viszont egy ideje már állandó az életünkben. Márciusban még érdeklődéssel vegyes izgalommal vetettük bele magunkat a konyhaművészet rejtelmeibe, de mostanra már sokak számára fárasztónak és időigényesnek tűnhet, hogy minden nap változatos és tápanyagban gazdag ételeket főzzenek.
A természetes összetevőkből készült vegetáriánus krémleveseket egy pillanat alatt felmelegíthetjük a tűzhelyen vagy a mikróban, így nem kell a főzőlap mellett állni a legmelegebb órákban vagy a hétvégén a jövő heti menütervezéssel és alapanyagbeszerzéssel bajlódni.
Forrás: Knorr