Finom, hűs, tejmentes szederkrémleves a forró nyári napokra

szederkrémleves
Vágólapra másolva!
Szerencsések azok, akiknek van szederbokor a kertjükben. Ez a bogyós gyümölcs ugyanis sokaknak nagy kedvence, ráadásul isteni a belőle készült fagylalt, smoothie, sütemény és leves is. Próbáljuk ki a következő hűs receptet, amely tökéletes választás egy forró nyári napon. Növényi tejszínnel és tejjel készítve a tejmentes diétába is beleillik.
Vágólapra másolva!
Szederkrémleves. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hideg szederleves

Hozzávalók:

  • 550 g szeder
  • 1 dl növényi tejszín
  • 900 ml mandulatej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál eredeti bourbon vanília
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a szedret, és passzírozzuk át egy szűrőn. Így krémesebb lesz a levesünk, és nem fognak zavarni a kis magok sem.
Öntsük hozzá a tejszínt és a tejet. Tejből lehet kevesebbet, ha sűrűbbre szeretnénk.
Keverjük el benne a cukrot, a vaníliát és a fahéjat.
Fogyasszuk friss szederdarabokkal.