Íme a hamisítatlan piacos lángos receptje

lángos
Vágólapra másolva!
A piacoknak van egyfajta varázsa, ami magával ragadja az embert: a színes kínálat, az emberek sokasága és a piacos lángos hamisítatlan illata, amelytől összefut a nyál a szánkban. Vannak napok, amikor már csak azért megyünk ki a piacra, hogy élvezhessük a fokhagymás, tejfölös, sajtos ízorgiát. Ezt az élményt most a saját otthonunkban is átélhetjük!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Piacos lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 db tojás
  • 3 db kis pohár kefir
  • 50 g élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 50 ml meleg tej
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

Keverjük el a cukrot a meleg tejben, majd tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a tojást, a kefirt, a sót, azután öntsük hozzá az élesztős keveréket is.
Dolgozzuk jól össze kézzel.
Amint a tészta jól összeállt, melegítsünk olajat vagy zsírt egy serpenyőbe.
Olajos kézzel szaggassuk ki a tésztát és formázzuk meg, majd süssük ki olajban.
Tálaljuk fokhagymával, tejföllel és sajttal.