Megtudtuk, miért érdemes sok málnát enni

málna, piac
Vágólapra másolva!
A múlt héten kiderült, miért érdemes sok málnát enni, és mi a tojásos nokedli titka. Meggyes rétest készítettünk egy kicsit másként, beletettünk egy titkos hozzávalót is. Megtudtuk, hogy a 3D nyomtatott steak a jövő élelmiszere, illetve, hogy az uborka alacsony kalóriatartalmú és segítheti a fogyást. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Hét ok, amiért jó, ha sok málnát eszünk

Málnát nemcsak akkor fogyaszthatunk, ha szezonja van, hiszen lefagyasztva egész évben élvezhetjük. A málna a C-vitamin és más tápanyagok kiváló forrása, fokozhatja az immunrendszer egészségét, segíthet fiatalon tartani a bőrt. És ez csak egyetlen ok, amiért nem szabad hagyni kárba menni. Fogyasszunk rendszeresen málnát, míg tart a szezonja, a maradékot pedig fagyasszuk le!

Megvan Magyarország legjobb kenyere

Nyílt zsűrizésen dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei. Ötfős szakmai zsűri választotta ki a döntőbe jutott kenyerek közül azt, amely a szigorú bírálati szempontoknak a legjobban megfelel. A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg Kenyérversenyét.

Forrás: Pixabay.com

Két kategóriában – Szent István napi kenyér és Innovatív kenyér – mérettethették meg termékeiket a magyar pékek. Hogy végül melyek lettek a kategóriájukban a legjobbak, csak augusztus elején, az állami ünnepségek központi sajtótájékoztatóján, a Parlamentben derül ki.

Betiltják a kutyahús kereskedelmét egy kambodzsai tartományban

Betiltják a kutyahús kereskedelmét a híres 12. századi templomegyüttesnek, Angkorvatnak otthont adó kambodzsai tartományban.

7 mennyei fagylalt, amit bűntudat nélkül ehetünk

Nincsen nyár fagylalt nélkül. A hideg, édes desszert a meleg nyári hónapokban igazi felfrissülés a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. Csakhogy a fagylaltok legtöbbször sok cukrot tartalmaznak, ami egy diétában nem állja meg a helyét.

Forrás: Shutterstock

Ha netán túlzásba visszük a fogyasztását vagy elcsábulunk, azonnal jön a bűntudat. Ezért összegyűjtöttünk hét isteni jeges desszertet, ami ugyanolyan finom, ugyanolyan hűsítő, mint a hagyományos fagylalt, ám kevesebb cukorral, természetesen.

Itt a legfinomabb ribizlilekvár, ami villámgyorsan készen van

Ha visszaemlékszünk nagymamáinkra, akkor pontosan tudjuk, milyen nagy feladat lekvárt főzni. Felkötötték a kendőt, a kötényt, és majd egy teljes nap sürögtek a konyhában – még a legnagyobb nyári melegben is. Sokunkat épp ez riaszt vissza a lekvárfőzéstől. Ez a recept azonban zseniális! Nem kell órákig izzadni a tűzhely felett, ráadásul a végeredmény is mennyei!

A 3D nyomtatott steak a jövő élelmiszere?

Egyesek állítják, a hústermelés negatív hatással van a környezetre, ezért az lenne a legjobb, ha abbahagynánk az állati hús fogyasztását. Ez az oka annak, hogy az alternatív húspiac virágzásnak indult.

Forrás: Megyeri Gabriella

Számos új technológiával sikerült előállítani növényi alapú húst, amely ízében és textúrájában is a valódi húst idézi. Egy izraeli székhelyű vállalat, a Redefine Meat, szintén forradalmasította a húsfogyasztás piacát.

Itt a tökéletes tojásos nokedli titka

A tojásos nokedli egy könnyű nyári étel, amelyet az édes ecetes saláta jól kiegészít. A variációk végtelenek, mindenki hozzáteheti a saját ízlésének megfelelő extrákat. Meghinthetjük például apróra vágott petrezselyemmel, vagy sült szalonnával. Az ecetes saláta azonban minden esetben szinte kötelező.

Ez az elhanyagolt gyümölcs tele van tápanyagokkal

Piszke, egres, köszméte, brüszke, püszke, és még sorolhatnám a neveit. Bárhogy is hívjuk, mind ugyanarról a zöldes-sárgás, néha pirosas, lédús bogyós gyümölcsről beszélünk. Húsa egyszerre édes és savanykás, ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal.

Forrás: Shutterstock

Ennek ellenére mégsem kap annyi figyelmet, amennyit megérdemelne; meglehetősen keveset fogyasztunk belőle. Kattintson a képre, galéria nyílik a piszke csodás tulajdonságaival! Nézze meg, miért lenne érdemes többet ennünk belőle!

3+1 tévhit a margarinról

Miért választják a hangyák a vajat a margarin helyett? Érdemes a zsírokat száműzni a táplálkozásunkból, hogy ne hízzunk el? Tényleg csak egy hajszál különbözteti meg a margarint a műanyagtól? Rengeteg mítosz terjeng a gyakran démonnak kikiáltott margarin kapcsán, de most segítünk megfejteni a városi legendák hátterében álló magyarázatokat.

Meggyes rétes kicsit másként Wolf Andrástól

Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is.

Forrás: Shutterstock

A meggy igazi szupergyümölcs. 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is.

Így zárja le légmentesen a tasakokat gyorsan és egyszerűen - videó

Amennyiben szeretnénk tovább frissen tartani élelmiszereinket, azonnal a fagyasztóhoz fordulunk segítségért. Igen ám, csakhogy idővel helyszűkében leszünk, ezért érdemes átgondolni tárolási szokásainkat. Ha például kiszorítjuk a tasakokból a levegőt, kisebb helyen elférnek az alapanyagok a fagyasztóban.

Finom hideg piszkeleves tele vitaminokkal

Ki egresnek, ki köszmétének, ki piszkének ismeri, valójában azonban ugyanarról a gyümölcsről beszélünk. Nem jár neki annyi figyelem, mint amennyit megérdemelne, pedig nagyon sokrétű és tele van vitaminokkal. Ideje meglátni benne a lehetőséget! Készítsünk hát piszkelevest ebédre!

Forrás: Shutterstock

Az uborka alacsony kalóriatartalmú és segítheti a fogyást

Az uborka rengeteg tápanyagot, növényi vegyületeket és antioxidánsokat tartalmaz. Alacsony kalóriatartalmú, sok víz és oldható rost van benne, így ideális hidratáló és még a fogyást is segítheti. Összeszedtünk nyolc okot, amiért a kerti uborka lesz ezentúl a kedvenc nyári zöldségünk.

Ebéd 25 perc alatt frissen a sütőből - videó

Ehhez a recepthez mindössze tésztára, paradicsomszószra, sajtra és paprikára van szüksége. Na meg persze egy kis borsra, sóra és bazsalikomra. Tulajdonképpen csak össze kell dobnia az alapanyagokat, és már mehet is a sütőbe. Így varázsolhat könnyen és gyorsan ebédet az asztalra. Nézze meg a videót!

Megőrülünk a málnás és fehér csokoládés muffinért

A málnás és fehér csokoládés muffin remek választás reggelire, uzsonnára, de akár még vacsora utáni finomságként is. A friss málna és az édes fehér csokoládé kiváló párost alkotnak együtt, nemcsak a gyerekeket veszik le a lábukról, hanem a felnőtteket is. Nem is húzom tovább az időt, már mutatom is ennek a könnyű muffinnak a receptjét, amely egy kis vigasztalást nyújt az esős napokon.