Ez a furcsa pizza lehet az idei nyár slágere

barackos pizza
Vágólapra másolva!
Ennek a nyári pizzának a különlegessége, hogy nemcsak a sütőre, hanem a grillre is szükségünk van az elkészítéséhez. Méghozzá azért, mert a feltétek egy része grillezve kerül rá, így lesz igazán finom a végeredmény. Az egyik ilyen feltét nem más, mint az őszibarack. Bizony, a nyár pizzája az őszibarackos, csirkés, ricottás pizza! Készítse el, nem fogja megbánni.
Vágólapra másolva!
Barackos pizza. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Barackos-ricottás pizza

Hozzávalók a pizzatésztához:

  • 8,5 g száraz élesztő
  • 118 ml meleg víz
  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál olaj
  • egy csipet só
  • egy csipet cukor

Hozzávalók a feltéthez:

  • 340 g csirkemell, kockára vágva
  • 2 őszibarack, félbe vágva
  • 1 vöröshagyma, hámozva, apróra vágva
  • extra szűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 bögre ricotta, morzsolva
  • 1 bögre parmezán reszelve
  • friss bazsalikom

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez oldjuk fel a cukrot a meleg vízben és szórjuk bele az élesztőt. Tegyük félre 10 percre.
Keverjük össze a liszt felét a sóval, az olajjal és az élesztővel.
Keverjük hozzá a maradék lisztet, amíg könnyen kezelhető, gyúrható tésztát kapunk.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre és gyúrjuk tíz percig.
Tegyük egy olajjal kikent tálba, fedjük le nedves konyharuhával és hagyjuk pihenni 30 percet.
Vegyük ki a tésztát a tálból, nyújtsuk ki köralakúra.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Szeleteljük ékekre a barackot, vágjuk fel a hagymát, kockára a csirkét.
Grillezzük meg az alapanyagokat. A hagymát és a barackot 7-9 percig, a csirkét 15 percig.
Szórjuk a pizzára a ricottát, tegyük rá a hagymát, a barackot, a csirkét, végül szórjuk meg a parmezán sajttal.
Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és süssük 15-20 percig.
Tálaljuk friss bazsalikommal megszórva.