A legfinomabb gyümölcsleves friss cseresznyével

cseresznyeleves
Vágólapra másolva!
A gyümölcsleves! Édes, krémes, hideg és telis-tele van finomabbnál finomabb gyümölcsökkel. Ha nyáron készítjük, kötelező friss gyümölcsöket válogatni bele, hiszen télen már csak a befőttek maradnak. Készítsük el a legfinomabb gyümölcslevest, amit valaha kóstolt!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Isteni gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • ½ bögre magozott friss cseresznye a fáról
  • 3 alma
  • 2 barack
  • 3 citromkarika
  • 6 szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál méz
  • 1 bögre eper
  • ½ bögre aszalt szilva
  • 200 ml tejszín
  • 45 g vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Hámozzuk meg, és daraboljuk fel az almát meg a barackot, magozzuk ki a cseresznyét, csumázzuk ki az epret.
Tegyünk fel egy nagy lábasba körülbelül 2 liter vizet főni.
Szórjuk bele a szegfűszeget, a fahéjat, a sót, a citromkarikákat és tegyük bele a mézet is.
Amint felforrt, hagyjuk még rotyogni 5-10 percig.
Tegyük bele az almát, a barackot, a cseresznyét, a szilvát és az epret.
Keverjük össze a tejszínt a pudingporral, majd habarjuk be vele a levest.
Forraljuk újra össze, és már tálalhatjuk is.