Elképesztő, mi történhet, ha sós vízbe áztatnak egy epret - videó

szamóca, eper
Vágólapra másolva!
Sokkoló videót lehet látni az interneten, amelyben egy nő sós vízbe áztatja az epret. Tette nagyon furcsának tűnhet, ugyanakkor az eredményeket látva talán mi is követni fogjuk a példáját.
Vágólapra másolva!

Krista Torres a videóban 30 percre áztatja sós vízbe az epret. Teszi mindezt azért, hogy megmutassa, az idő letelte után a sós fürdő hatására

apró kukackák másznak ki a gyümölcsből.

Nem csoda hát, hogy a videója felrázta az egész internetet. De vajon mi a jelenség oka? Sőt, a videó azt a kérdést is felveti, hogy biztonságos a friss gyümölcs fogyasztása?

Forrás: Shutterstock

Dr. Sriyanka Lahiri, a floridai egyetem adjunktusa, a szamócák és más bogyós gyümölcsök szakértője elmondta, hogy az apró fehéres férgek valójában egy kelet-ázsiai légy lárvái. Elmondása szerint ez a légy 2008 óta él az Egyesült Államokban, a világ többi részéről nincs adat.

Ez a légy a sértetlen érett bogyós gyümölcsökbe rakja le tojásait.

Lahiri szerint érdemes időben leszedni az érett gyümölcsöket, a rothadókat és sérülteket eltávolítani a frissek mellől. Ezáltal megelőzhetjük a légy tevékenységeit.

A szakember erősen ajánlja, hogy jó alaposan mossuk meg az epret és minden más gyümölcsöt is fogyasztás előtt. Sőt, a legjobb, ha inkább vízbe áztatjuk őket. De a sóra valóban szükség van?

– mondja Lahiri.

Nézze meg a TikTokon népszerűvé vált videót: