Egyhetes zöld turmix kihívás: 7 vitaminbomba energianövelő smoothie

smoothie, spenót
Vágólapra másolva!
A szakértők szerint naponta legalább négy-öt adag zöldséget és gyümölcsöt ajánlott megenni. Ez egy rémálom annak, aki ki nem álhatja a zöldségeket. Még jó, hogy a smoothiek korszakát éljük, mert egy-egy turmixszal könnyű bevinni az ajánlott napi zöldség- és gyümölcsadagot. A zöld turmixok segíthetik a fogyást, megnövelik az energiaszintet, csökkenthetik a koleszterinszintet, és támogatják az immunrendszer működését.
Vágólapra másolva!

Miért igyunk zöld turmixot?

Egyrészt azért, mert segítheti a fogyást. Ha naponta legalább egy étkezést lecserélünk zöld turmixra, akkor csökken az összkalóriabevitel. Másrészt azért, mert a turmixok fogyasztásával könnyebb megnövelni a naponta elfogyasztott gyümölcs- és zöldségmennyiséget. Ráadásul kényelmesen.

Annak, aki nem szereti a zöldségeket, jó hír, hogy bármilyen gyümölccsel el lehet fedni az ízüket, mint az ananász, a banán, az eper, az áfonya, a barack és még sorolhatnám.

A zöld turmixok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Segítik az emésztést, és energiát adnak.

A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztás segíti a test optimális működését.

A vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok, valamint az egyes vegyületek elősegítik a test védelmét a betegségekkel szemben.

A zöld turmixok tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal Forrás: Shutterstock

Zöld turmix kihívás

Fogyasszunk mostantól egy héten keresztül legalább egy alkalommal zöld turmixot, és élvezzük egészségügyi hatásait. Turmixoljuk össze a következő alapanyagokat.

  • 1. nap: 4 marék spenót, 1 levél káposzta, 1 kis uborka, 1 fél hámozott citrom, 1 alma és 1 kis répa.
  • 2. nap: 2 marék spenót, 2 banán, 1,5 bögre víz, egy csipet fahéj, 4 körte.
  • 3. nap: 1 kelkáposztalevél, 1 hámozott citrom, néhány karika gyömbér, 1 kis uborka, 2 nagy zöldalma, 2 egész zellerszár.
  • 4. nap: 500 ml mandulaital, 2 körte, 1/2 avokádó, 1 marék spenót.
  • 5. nap: 2 marék spenót, 1 kis kerti uborka, 2 alma, 1 hámozott lime, 1 bögre víz, 5 mentalevél.
  • 6. nap: 2 marék spenót, 3 kivi, 1 avokádó, 1 banán, 1 bögre víz.
  • 7. nap: 2 alma, 4 szelet ananász, 1 bögre víz, 2 salátalevél, 2 káposztalevél.