A legfinomabb csirke nuggets, amit valaha kóstolt

csirke nuggets
Vágólapra másolva!
Élvezzük kedvenc gyorséttermi ételeinket az otthonunk kényelmében! Készítsük el ezeket a csirke nuggetseket már ma, ehhez csupán néhány összetevőre van szükség. A legjobb az egészben, hogy pillanatok alatt varázsolhatunk ebédet vagy vacsorát az asztalra.
Vágólapra másolva!
Csirke nuggets. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Csirke nuggets

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell, csíkokra szeletelve
  • 3 evőkanál liszt
  • 80 g finom zsemlemorzsa vagy pankómorzsa
  • 1 nagy tojás
  • olaj
  • só és bors

Elkészítés:

Vágjuk a csirkemelleket csíkokra vagy nagyobb darabokra.
Sózzuk, borsozzuk, aztán forgassuk meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Kenjünk ki bőven olajjal egy tepsit, melegítsük elő a sütőt 220 fokra és süssük a csirkedarabokat 15 percig. A lényeg, hogy a külső bevonat ropogós legyen.
Akkor jó, ha aranybarna.
Tálaljuk sült krumplival, és szórjuk meg egy kis csilipehellyel, ha szeretjük a csípőset.