Street food otthon: a corn dog jobb, mint a hot dog

corn dog
Vágólapra másolva!
Ki mondta, hogy nem hozhatjuk haza az amerikai street food életstílust? A kukoricalisztes tésztában megforgatott, zsírban kisütött virsli ideális születésnapi ünnepléshez, családi hétvégék feldobásához és uzsonnára is. Hiába egyszerűbb elkészíteni egy adag hot dogot, a corn dog lesz az új kedvencünk. És csak negyven perc kell hozzá.
Vágólapra másolva!
Corn dog. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Corn dog

Hozzávalók:

  • 100 g kukoricadara
  • 100 g liszt
  • ½ evőkanál porcukor
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1 közepes tojás
  • 175 ml tej
  • olaj a sütéshez
  • 10 frankfurti virsli
  • mustár és ketchup a tálaláshoz
  • fanyársak

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a kukoricadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport.
Keverjük hozzá a tojást és a tejet, majd amint simára dolgoztuk a tésztát, hagyjuk állni 10 percig.
Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben.
Közben fogjuk a virsliket, és szúrjuk bele a fanyársat.
Forgassuk meg a virslit a tésztában, aztán süssük aranybarnára.
Tálaljuk mustárral vagy ketchuppal.