10 felhasználási mód, hogy a túlérett eper ne menjen kárba

eper receptek
Az eper mousse is isteni! Milyen kár lenne veszni hagyni egy ilyen desszertet! Recept a cikkben
Vágólapra másolva!
A túlérett eper általában kukára van ítélve. Túl sok ideig tároltuk a hűtőben vagy a pulton, ezért egy kicsit megfonnyadt. Még jó, de megenni már nincs gusztusunk, ezért szoktuk kidobni. Pedig kár érte! Számtalan finomság készíthető a túlérett eperből is! Kattintson a képre, galéria nyílik!
Vágólapra másolva!
ízesített zabkása
eperlekvár
eper, sütemény, epres sütemény, tekercs
eper sorbet
eper epres omlett
koktél, eper
eper receptek
eper receptek
eper receptek
eper receptek
ízesített zabkása
eperlekvár
eper, sütemény, epres sütemény, tekercs
eper sorbet
eper epres omlett
koktél, eper
eper receptek
eper receptek
eper receptek
eper receptek
ízesített zabkása
eperlekvár
eper, sütemény, epres sütemény, tekercs
eper sorbet
eper epres omlett
koktél, eper
eper receptek
eper receptek
eper receptek
eper receptek

Eper mousse

Hozzávalók:

  • 390 ml habtejszín
  • 400 g eper
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 4 teáskanál zselatinpor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés:

Egy pohárban keverjük össze a zselatint 1 evőkanál vízzel, tegyük a mikróba 10-15 másodpercre.
Pürésítsük az epret egy aprítógépben, adjuk hozzá a zselatint.
Keverjük el benne a porcukrot is.
Verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá az epres keverékhez. Finoman forgassuk át.
Tegyük az így készült habos krémet poharakba, majd a hűtőbe 4 órára.
Tálaljuk tejszínhabbal és eperdarabokkal.