Mit keres virág a kávéban?

rózsalatte
Vágólapra másolva!
Az ízesített kávék és a különböző kávékülönlegességek korát éljük: folyamatosan újabbnál újabb ötletek és ízesítések látnak napvilágot. Az ízesített kávék között azonban tavasszal a virágos esszencia a király. Próbáljuk ki már ma a következő recepteket!
Vágólapra másolva!
Rózsalatte. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Rózsalatte

Hozzávalók:

  • 1 hagyományos eszpresszó
  • 40 g tejszín
  • 1 és ½ evőkanál rózsavíz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál cukor
  • 200 ml tej
  • 350 ml-es pohár

Elkészítés:

Keverjük össze a rózsavizet a tejjel.
Melegítsük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliát és keverjük el benne a cukrot. Hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Öntsük a tejszínt a pohárba, öntsük bele a rózsás tejet, végül pedig az eszpresszót.
Díszítsük kandírozott rózsaszirmokkal.

Levendulás kávé. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Levendulás kávé

Hozzávalók:

  • 4 eszpresszó
  • 1 és ½ csésze tej
  • 1 teáskanál szárított levendula

Elkészítés:

Öntsük a tejet egy edénybe és alacsony lángon kezdjük el melegíteni.
Keverjük el benne a levendulát.
Amint a tej elég meleg, vegyük le a tűzről és hagyjuk benne még 5-10 percig a virágokat. Szűrjük le szűrővel.
Gőzöljük fel a tejet, lassan öntsük hozzá az eszpresszókat és fogyasszuk cukorral vagy mézzel ízlés szerint.

Hibiszkuszos kávé. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hibiszkuszos kávé

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál szárított hibiszkusz
  • ½ csésze kávé
  • 4 db jégkocka
  • 150 ml tej

Elkészítés:

Öntsük a tejet egy edénybe és alacsony lángon kezdjük el melegíteni.
Keverjük el benne a hibiszkuszt.
Amint a tej elég meleg, vegyük le a tűzről és hagyjuk benne még 5-10 percig a virágokat. Szűrjük le szűrővel, és hagyjuk kihűlni.
Tegyük a jégkockákat egy pohárba, öntsük rá a kávét, majd ízlés szerint öntsük fel tejjel.