Egyszerű pavlova torta, epres feltéttel

epres pavlova
Vágólapra másolva!
Imádjuk az epret! – ezt bátran kijelenthetjük. Akár magában, akár levesként, akár turmixban vagy tortafeltétként, az eper az egyik kedvenc bogyós gyümölcsünk. Használjuk ki a szezonját, amíg tart és készítsünk belőle isteni desszerteket, például pavlova tortát. A recept pofonegyszerű, csak győzzük kivárni, míg lejár a sütési idő.
Vágólapra másolva!
Epres pavlova. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Epres pavlova torta

Hozzávalók a tortához:

  • 4 tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • 1 teáskanál fehérborecet
  • 1 teáskanál kukoricadara
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Hozzávalók a feltéthez

  • 500 g eper
  • 200 g ribizli, hogy még finomabb legyen
  • 3 evőkanál porcukor
  • 350 ml tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, a közepébe rajzoljunk egy nagy kört.
Kezdjük el felverni egy habverővel a tojásfehérjéket. Evőkanalanként adjuk hozzá a cukrot.
Végül keverjük bele a fehérborecetet, a kukoricadarát és a vaníliakivonatot.
Kanalazzuk a keveréket a tepsire, a kör közepére. Nyomjuk be kissé a belsejét, ide jön majd a feltét.
Süssük 1 órán át, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Aprítsuk fel az epret, aztán keverjünk össze 100 grammot 100 gramm ribizlivel és 2 evőkanál porcukorral.
Tegyük egy turmixgépbe, és dolgozzuk jól össze.
Verjük fel a tejszínt a maradék porcukorral, és keverjük össze az epres keverékkel.
Tegyük a pavlova tortára a maradék epret és ribizlit, locsoljuk meg a keverékkel és már tálalhatjuk is.