Fogalma sincs, mi legyen az ebéd?

2020.05.08. 10:38

Ezek a fokhagymás vajjal készült csirkecombok teljes mértékben megérdemlik a „világmegváltó fogás" kifejezést. Ez a recept zöldbabbal készül, de gyakorlatilag bármilyen zöldségen megsüthetjük a puha csirkehúst. Ez az öt hozzávalóból álló isteni vacsora biztosan elnyeri majd az ízlelőbimbóink tetszését. Főleg, ha kívül ropogós, belül puha és omlós krumplit tálalunk mellé.

A kép csak illusztráció!Forrás: shutterstock

Fokhagymás vajjal készült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 és ¼ teáskanál só
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál sózott vaj
  • 340 g friss vagy fagyasztott zöldbab vagy más zöldség

Elkészítés:

Tegyük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A csirkecombokat sózzuk meg minden oldalon, azután daraboljuk fel a zöldbabot. Ha szeretjük, borsot és csilipelyhet is szórhatunk a csirkecombokra.
Tegyük a babot egy zsírral kikent sütőedény aljára, majd tegyük rá a csirkecombokat.
Süssük 15-20 percig, amíg a csirke bőre aranybarna lesz.
Közben olvasszuk meg a vajat a mikróban és reszeljük bele a fokhagymát. Keverjük jól össze.
Vegyük ki a sütőből a csirkét, és locsoljuk meg a fokhagymás vajjal. Ezen a ponton tehetünk a zöldségek közé egy kis kakukkfüvet, azután tegyük vissza még 12-15 percre 70 fokon.

A kép csak illusztráció!Forrás: Food52

Sült burgonya hagymával

Hozzávalók:

  • 4 nagy burgonya
  • 1 evőkanál só
  • 1 csésze víz
  • 1 hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Tegyük a sütőrácsot középre és melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit. Sózzuk meg és forgassuk át, hogy egyenletesen befedje a só.
Oszlassuk el egy tepsin egyenletesen, öntsük bele a vizet is. Fedjük le fóliával.
Süssük körülbelül 15 percig.
Közben vágjuk karikára a hagymát.
Vegyük ki a krumplit a sütőből 15 perc után, óvatosan emeljük fel a fóliát és öntsük le a vizet.
Távolítsuk el teljesen a fóliát, majd szórjuk rá a hagymát és locsoljuk meg az olívaolajjal.
Ezen a ponton újra megsózhatjuk.
Süssük további 15 percig.
Vegyük ki, forgassuk át egy spatulával, és süssük még 10 percig.
Kóstolás után ízesíthetjük borssal vagy más fűszerekkel.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: