Isteni finom és puha fahéjas csiga krémsajtos mázzal

fahéjas csiga
Vágólapra másolva!
Lehet ellenállni a frissen sült fahéjas csiga illatának? Dehogy lehet! Annyira ínycsiklandó, hogy képtelenség nemet mondani rá. Sokan nem merik elkészíteni, pedig valójában sokkal egyszerűbb, mint hinnénk. Próbáljuk ki! Csináljunk hozzá krémsajtos mázat is, amivel még finomabb. Íme a recept!
Vágólapra másolva!
Fahéjas csiga. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Fahéjas csiga

Hozzávalók a tésztához:

  • 115 g vaj, olvasztva
  • 480 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 és ½ teáskanál aktív száraz élesztő
  • 625 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 170 g lágy vaj
  • 165 g barna cukor
  • 2 evőkanál fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 55 g krémsajt
  • 2 evőkanál vaj, olvasztva
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 120 g porcukor

Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a tejet, a vajat és a cukrot. Szórjuk bele a száraz élesztőt.
Hagyjuk állni egy percig, azután öntsük a keverékbe a lisztet.
Dolgozzuk össze fakanállal, azután fedjük le és hagyjuk állni 1 órát.
Szórjuk meg a sütőporral, a sóval, egy kis liszttel, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki téglalap alakban, majd kenjük meg a töltelékhez szánt vajjal.
Szórjuk meg a barna cukorral és a fahéjjal, azután tekerjük fel a hosszanti oldala mentén.
Szeleteljük fel és tegyük egy vajjal kikent tepsibe.
Fedjük le folpackkal és hagyjuk pihenni 30 percet.
Közben keverjük össze egy tálban a mázhoz a krémsajtot, a vajat, a tejet és a vaníliát egy habverővel.
Utoljára keverjük el benne a cukrot is.
Amint letelt a fél óra, süssük a fahéjas csigákat 180 fokon 25-30 percig.
Amint kivettük a sütőből, locsoljuk meg a mázzal és tálalhatjuk is.