Miért együnk rendszeresen narancsot?

narancslé
Vágólapra másolva!
A narancs a világ legnépszerűbb gyümölcse. Valódi eredete rejtély, ám azt gondolják, hogy termesztését először Kelet-Ázsiában kezdték meg. Egészséges rostforrás, ráadásul tele van C-vitaminnal is. Ám nemcsak ezért szeretjük, hanem mert finom és lédús. Kattintson a képre a galériáért, és nézze meg az egészségügyi előnyeit.
Vágólapra másolva!
narancs
narancs, narancsháló
narancs
narancslé
narancs
narancs saláta, narancs
narancs recept
narancslekvár narancs befőzés
narancs
narancs, narancsháló
narancs
narancslé
narancs
narancs saláta, narancs
narancs recept
narancslekvár narancs befőzés
narancs
narancs, narancsháló
narancs
narancslé
narancs
narancs saláta, narancs
narancs recept
narancslekvár narancs befőzés

Narancsos sütemény

Hozzávalók:

  • 2 darab narancs
  • 200 g liszt
  • 20 g sütőpor
  • 397 ml sűrített tej

Elkészítés:

Reszeljük le egy tálba egy fél narancs héját, és fedjük le vizes papírtörlővel.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet, és tegyük bele 1 órára a két narancsot. Forraljuk addig lassú tűzön, még a héjuk is teljesen megpuhul.
Amint letelt az idő, vegyük ki a vízből a gyümölcsöket, és hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és béleljünk ki egy kenyérformát sütőpapírral.
Vágjuk félbe a narancsokat, és turmixoljuk össze.
Keverjük össze egy tálban a narancspürét a liszttel, a sütőporral és a sűrített tejjel. A tejből tegyünk félre egy evőkanállal.
Amikor a tészta teljesen sima lesz, öntsük a tepsibe, és süssük 45 percig.
Ha elkészült, locsoljuk meg az egy evőkanál sűrített tejjel, majd szórjuk meg a narancshéjjal.
Már tálalhatjuk is! Tejszínhabbal még finomabb!