Növeljük az energiaszintet ezzel a házi készítésű energiaszelettel

2020.05.04. 14:36

Az energiaszeletek kiváló út közbeni harapnivalók, olyan alapanyagokból készülnek, amelyek energiát adnak és segítenek megbirkózni még egy nehéz nappal is. Ha valóban tápláló és egészséges energiaszeleteket akarunk enni, akkor próbáljuk ki a következő receptet. A saját energiaszelet készítése sok előnnyel jár. Egyrészt pontosan tudjuk, milyen alapanyagokból készült, másrészt személyre szabadhatjuk.

A mandula, a datolya és a kendermag természetesen gazdag fehérjékben, rostokban és más fontos tápanyagokban.

Tökéletes alapanyagok az energiaszeletekhez.

A mandula rengeteg egyszeresen telítetlen zsírsavat tartalmat, a datolyák pedig természetes édesítőszerek, vitaminok és ásványi anyagok gazdag forrásai.

A kendermag gazdag Ómega-3 és Ómega-6 zsírsavakban, sőt rengeteg antioxidánst is tartalmaz, amelyek hozzájárulnak testünk egészségéhez.

Íme a recept!

Energiaszelet. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Energiaszelet

Hozzávalók:

  • 1 bögre datolya
  • 1 bögre aszalt áfonya
  • ¾ bögre mandula
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál kendermag
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a datolyákat és a mandulákat egy aprítógép segítségével.
Adjuk hozzá az áfonyát, a magokat, a mézet, és aprítsuk, míg összeáll a keverék.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kis kenyértepsit, és oszlassuk el benne a keveréket.
Nyomkodjuk jól bele.
Tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
Amint letelt az idő, vágjuk 12 különböző darabra, csomagoljuk be, így könnyen magunkkal vihetjük a munkába.
Két hétig fogyasztható.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: